Der skal arbejdes mere for, de fleste virksomheder end hvad der skulle, for et par år siden. Det er ikke bare lige til, at starte en virksomhed og køre den uden, at gøre sig klog på de forskellige processer og hvad der sker i firmaet. Det er der, at Business intelligence, hvis du er i tvivl om hvad det er, så er det ganske enkelt at opsamle informationer om firmaet. Vi kikker her lidt nærmere på hvordan et firma kan benytte BI til at øge salget af deres mobilkøkken.

Hvad er Business Intelligence
Der findes flere forskellige former for Business intelligence, men i langt de fleste tilfælde er det stort set det samme det bliver brugt til. Der findes to primære områder hvor, at det bliver brugt på. Det er både i det interne, i virksomhederne, men også i det miljø hvor kunderne befinder sig.
Med de data der er opsamlet kan virksomheder gøre sig klogere på forbrugeren og deres ansatte. Ved at kunne udnytte de data de får, kan de lave et bedre arbejdsmiljø, og de kan gøre det bedre for kunderne, at benytte sig af deres forretning.

På hvilket områder er Business intelligence kendt
Flere supermarkeder benytter sig af en form for, Business intelligence til at forbedre din brugeroplevelse i deres butikker. Når det bruges i sådanne sammenhæng bliver det typisk kald Data Mining.
Når man i daglig tale bruger ordet Business intelligence, er det typisk internt i virksomheder der drejer sig om. Det ses bla. I mange større virksomheder, hvor de er folk ansat til samme formål. De bruger deres tid på, at indsamle diverse data som så senere kan bruges til, at forbedre en masse forskellige ting i virksomheden. På den måde sikre man en så god virksomhed, som overhovedet muligt.

Hvad bruger man Business intelligence til
Og hvad bruger man så Business intelligence til. Det findes der rigtig mange svar på, da det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed hvad det er, at man bruger det til. I nogle virksomheder kan det være for, at se hvilket steder det er værd og muligt og spare penge, hvor det måske i andre virksomheder er tid det bliver brugt til. Det hele afhænger af den enkelte form for virksomhed, og hvad den producere. F.eks. bruger firmaet dc supply A/S – BI til udvikling af deres mobilkøkken løsning. Her spiller rigtig mange ting ind, hvis alt i et mobil køkken skal virke optimalt. Ved at køre det igennem forskellige computere modeller og lade deres BI system regne på det, så har de opnået et få en optimal løsning til deres mobil køkken. Det fleste af deres special container løsninger, er fremstillet i forskellige BI programmer. Faktisk var der et større IT firma, som startede deres forretning i en mindre special container.

Læs om: Webhosting firma startede i en container.

Fra en container til luksus højhus

Vi nævnte tidligere, et mindre dansk firma, som havde started helt fra bunden i en lille container – hvorfra de tilbød webhosting. 15 år senere, ejede de et større højhus og havde flere tusinde kunder. Så selv fra små vilkår er det muligt at starte en forretning og få en stor succes.

Når man vælger, at benytte sig af Business intelligence i sin virksomhed, er det en blanding af teorier, processer, arkitektur og viden man ligger data sammen fra, og danner sig et billede af, hvad der kan ske og, hvad der kan forbedres i virksomheden.

Læs om: Overvågning af container med video

Der er dog flere ting, man skal tænke på inden man begynder, på at udnytte metoden Business intelligence. Er det tiden værd, i din virksomhed. Og vil det kunne betale sig på længere sigt. Selvom det måske vil kunne spare dig for et mindre beløb, så vil det i sidste ende måske være en udgift for dig, da der er blevet brugt mere tid på det, end på réel arbejde. Så derfor burde du nøjes tænke over om det er en metode, der er værd og rulle ud i din virksomhed.