untitledData Mining er en ukendt ting for de fleste, normale civile mennesker. Men det er faktisks noget, vi alle sammen er en del af mere eller mindre. Vi oplever det når vi handler på nettet, i Supermarkederne, ja faktisk alle steder vi befinder os. Data mining bruges til alt lige fra design af smykker, til overvågning af effekten af online salg eller logistik.
Mange mennesker tænker ikke over, at de i større eller mindre grad bliver overvåget når de enten befinder sig på nettet, eller de går og handler nede i supermarkedet.

Hvad er Data Mining

Data Mining kan man sammenligne lidt med en form for research. Det hele forgår bare på en måde, så du ikke rigtig ligger mærke til, at det sker. Data Mining bliver i langt de fleste tilfælde brugt til noget, der vil være til gavn for dig. Det kan være din yndlings webshop bruger det til, at finde ud af hvad folk handler mest af, også sætter de, de ting på tilbud, så de kan sælge mere af det. Det er jo en helt klart fordel for dig.
Man oplever det også når man er nede, at handle i sit lokale supermarked. Mange mennesker har måske et medlemskort til deres foretrukne supermarked, som de måske enten får noget rabat med, eller på anden måde optjener en form for bonus. Når du handler og bruger dit kort, bliver der typisk benyttede Data Mining til, at se hvad du har købt, hvor meget og hvornår.

Hvem benytter sig af Data Mining

Det er ikke muligt, at nævne alle dem der benytter sig af Data mining, da det er en så stor ting inden for markedsføring og generel ledelse af virksomheder, at næsten alle bruger det i større og mindre grad. Et godt eksempel, var som beskrevet ovenover, at supermarkeder bruger det til, at blive klogere på dig. Ved at de kan bruge det til, at finde ud af hvornår du køber bestemt ting, og i hvilken mængder gør det, det meget lettere for dem, at bestille de rigtige vare hjem, og bestille dem hjem i den rigtige mængde.
Når supermarkeder lettere kan bestille den rette mængde vare hjem slipper du for, at der altid er udsolgt. De slipper også for at komme til, og bestille alt for mange vare hjem, som bare skal smides ud. På den måde kan det også bruges til, at forbedre miljøet.

Kan Data Mining være en god ting for mig?

Data Mining kan bestemt være en god ting for dig, og i langt de fleste tilfælde bliver det også brugt til noget godt.
Det vil kunne give dig et bedre udvalg af vare, og bedre tilbud på de webshops du handler på. Det vil også kunne give dig bedre veje, skoler, og andre ting det offentlige står for. De bruger i stor grad Data Mining til, at finde ud af hvor det er bedst og bruge penge. Sælger man f.eks. billig briketter, så kan man ønske at undersøge sine konkurrenter og sammenligne deres data med sin egne. På den måde kan man evt. optimere sin forretning og få prisen ned så de billig briketter bliver endnu billigere eller ens profit større.

Skal jeg være bange for det?

Du skal bestemt ikke være bange for det, hvis man skulle være bange for det, så skulle man være bange for alt. Så du kan trygt omgås, uden at være bange for, det vil blive misbrugt.

Big data

Et af de helt store problemer inden for både Business Intelligence og Data mining er big data. Big data er når man skal bore ned i og sammenligne, meget store mængder af data. F.eks. den mængde data som ligger på facebook’s server eller på Google. For at kunne håndterer så store mængder data kræves der både nogle specielle software algoritmer, men også ekstra kraftig computer kraft. Ofte er mængden af data større end hvad selv de kraftigste computere kan håndterer hurtigt, så derfor er big data stadig et ret stort problem inden for visse brancher.