Over de senere år, har der efterhånden været en hel del indbrud i containere. Alt lige fra almindelige container til opbevaring af have redskaber til opbevarings containere. Derover er mange begyndt at fokusere mere på hvordan, man bedst muligt kan sikre sin container, og undgå at få stjålet sine ting derfra.
Vi vil her se lidt på nogle af de muligheder som findes, men især de nye trådløse Wifi kamera til videoovervågning har vi testet en del. Men lad os starte med at se på noget så simpelt som containerlåse.

Containerlås – find den rigtige lås til din container

Alt for mange vælger at benytte en almindelige hængelås, når de skal låse deres container. En billig løsning, men desværre også en som kun giver dig minimal sikring. En batteridrevet vinkelsliber eller kraftig saks, kan ofte hurtigt klare de fleste af denne type lås. Dermed det kun almindelige mennesker den vil holde ud, ikke en professionel tyv. Her kan man med fordel se nærmere på en containerlås som eksempelvis Mavako Låsebeslag, Flexlock eller Birepo, som tilbyder forskellige typer af låse designet til en container. Nogle af dem sidder endda på indersiden, så kun håndtaget og nøglehullet er på ydersiden. Dette gør dem ret besværlige at bryde op. For under 3000 kroner kan du få en virkelig god og effektiv containerlås, som de fleste tyve vil have problemer med at bryde op.

Læse mere om: Hvordan vælger man den rigtige containerlås?

Opsætning af hegn omkring sin container

En anden mulighed er at opsætte et hegn omkring containeren. Enten i form af en permanent løsning, som eksempelvis et rørhegn, eller en midlertidig løsning som et mobil hegn. Fordelen ved et mobilhegn er at det er billigt, nemt at opstille og lige så nemt at fjerne igen efter brug. Ulempen er at det ikke giver helt samme sikkerhed som et permanent hegn. Men det er alligevel med til at gøre tingene mere besværlige for en tyv, og gør at mange ville vælge at gå uden om din container.
Jeg ville til en hver tid vælge at smide 2000 kroner efter et mobil hegn, frem for visse af de andre typer af sikring, da det har en så stor effekt.

Læs mere om: Brug et mobil hegn til at sikre dine værdier

Trådløs WiFi kamera overvågning

Vil man have maksimal sikring, så kommer man ikke uden om kameraovervågning. Blot et enkelt kamera, har en stor præventiv effekt på tyveri og indbrud ifølge statistikkerne. Min anbefaling vil dog være at man opsætter 2 styk trådløse WiFi kamera, så du er dækket ind fra flere vinkler. Grunden til at jeg lægger vægt på trådløs, er at man flere steder med ikke trådløse modeller. Har set tyven blot har klikket kablet til kameraet over, og dermed effektivt sat det ud af funktion. Dette bliver en smule sværere med de trådløse modeller.

Læs mere om: Brug af videoovervågning og hegn til container

Det vigtige når man vælger et trådløst kamera, er at man finder et som også virker i mørke, da en stor del af tyvens aktivitet, jo foregår på denne tid. De fleste nye overvågningskamera har denne mulighed, og derfor bør man vælge dem. Prisen er heller ikke ret meget større på en version med natte kamera og en uden.
Der er rigtig mange grunde til at netop denne type af overvågning er blevet så populære. En af dem, er at priserne er faldet kraftigt på det seneres, så man nu er nede i en pris hvor langt de fleste kan være med. Så er det blot et spørgsmål om hvor god kvalitet man ønsker, og hvilke ekstra funktioner man har behov for.

Trådløs videoovervågning af en container med mobil hegn

Alarm og lyssensor

Den sidste type af sikring vi vil se på er alarmer og lyssensor. Alarmer er rigtig gode til at skræmme tyven væk på, men desværre ikke altid den bedste løsning til en container. Ofte kan tyven nemt og hurtigt finde det man leder efter i en container, snuppe det og løbe væk. I modsætning til et hus hvor man måske skal gennemrode flere rum. Når det så er sagt, så er der stadig en hel del som vælger at tage benene på nakken når alarmen går. Så hvis man kan finde en billig container alarm, så er det bare med at slå til. Men det er ikke en løsning jeg selv ville betale flere tusinde kroner på at få implementeret. Så er det ofte billigere og lige så effektivt med en automatisk lyssensor, som tændes hver gang der er nogle der bevæger sig på området. Står man som tyv og skal til at brække en lås op, og han pludselig bliver fuldt oplyst af en kraftig projektør. Så er der en god chancen for at han smutter, inden han får fyldt posen.

Der er som i kan se, en lang række forskellige måder at sikre sin container på, og være med til at bringe antallet at container indbrud ned.Så vælg en eller flere af følgende løsning, og se om dette ikke også kan sikre din container.

  • Containerlås
  • Mobil hegn
  • Trådløs WiFi kameraovervågning
  • Alarm
  • Lyssensor

Husk at den dårligste løsning – næsten altid er ingen løsning.